Gepost op

Boekpresentatie Veenhuizen 1818-2018 groot succes!

De Boekpresentatie van Clemens van den Brink op 19 maart 2017 in het Gevangenismuseum was een groot succes. De schrijver gaf een samenvatting van zijn nieuwe boek “De Geheimen van BajesDorp” (Veenhuizen 1818-2018), dat 345 pagina’s telt. Het boek vertelt de historie van Veenhuizen met veel foto’s over een periode van 200 jaar. De presentatie werd verrassend en ludiek verstoord door een groep “Landlopers” begeleid door een “Gestichtswachter”, die de presentatie ook “mochten bijwonen”.


Oud “Bajesleraar” Jan de Maar stal de show. (Zie zijn presentatie op de Facebookpagina Bajesverhalen Veenhuizen). Hij vertelde boeiend over zijn speciale ervaringen met zware criminelen, zoals Cor van Hout, die hij les gaf in de bajes. Ze vroegen hem zelfs een cursus wapenleer te mogen volgen in de gevangenis.
Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld nam het eerste boek in ontvangst en sprak o.a. de hoop uit, dat Veenhuizen tot UNESCO Werelderfgoed zal worden verheven. Volgend jaar valt daarover de beslissing.
Afsluitend dankte de schrijver iedereen die meegewerkt heeft aan zijn boek, waarna hij diverse exemplaren signeerde. Al met al was het een leuke, geslaagde boekpresentatie en Veenhuizen staat nu zeker een aantal jaren in het middelpunt van de belangstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *