Gepost op

Bajesdag Veenhuizen groot succes

Het was op 21 mei erg druk op de binnenplaats van het Oude Tweede Gesticht en in het Gevangenismuseum van Veenhuizen. Onder bijna ideale omstandigheden en een enorme belangstelling werd daar Bajesdag gehouden. Het was voor jong en oud een leerzame en gezellige dag met een aantal demonstraties van verschillende organisaties, die nauw betrokken zijn bij Justitie en ook het Gevangenismuseum deelde hierin mee. De ME was aanwezig met o.a. een drugshond en er waren diverse presentaties. Daarbij kon je een rit door Veenhuizen maken met de boevenbus, de politie bekogelen en er waren meer van die evenementen waar vooral kinderen aan mee konden doen. Natuurlijk werd ook het museum druk bezocht op die dag.
Op een apart stuk van het binnenterrein werden voorbereidingen getroffen voor het spektakelstuk het “Pauperparadijs” naar het gelijknamige boek van Sherine Jansen, dat in juni van start gaat. Verder waren er gevangenen aan het werk en een ex-gevangene vertelde het verhaal over zijn leven in de bajes.
Al met al was het een leerzaam en leuk evenement voor kinderen en zeker ook voor volwassenen. De ervaren medewerkers aan deze show op Bajesdag, zoals de ME, het gevangenispersoneel en het grote aantal vrijwilligers konden vaak passende antwoorden geven op de vele vragen, die er op die dag gesteld zijn. Het was een geslaagde dag, die volgend jaar zeker weer druk bezocht zal worden.
Let op de kalender van het Gevangenismuseum.nl. Er volgen meer activiteiten dit jaar, zoals o.a. Landlopersdag. Dit mag je niet missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *